facebook.jpg

AGENDA

There are no events at this time
banner 3 site.jpg

MUZIEKPIETEN

De muziekpieten zijn weer in het land. 
Vandaag hebben ze van zich laten horen in 
Losdorp, Bierum en Spijk. 
Het was weer FANTASTISCH!  

Voor meer foto's klik HIER


 
JUBILEUMDAG

Jubileumdag, Chr.muziekvereniging CBS, wat een belevenis!

Spijk en Bierum mogen zich gelukkig prijzen met een muziekvereniging als CBS. Als je het mij vraagt een uniek gebeuren. Enige jaren geleden mocht ik al eens in de keuken kijken toen ik de Engelse avond aan elkaar moest praten in de Irene kerk. Toen werd ik al getroffen door het enthousiasme en de geweldige sfeer die er rond dit korps hangt. Het hoogtepunt vond ik absoluut het grachtenconcert in het Loug.

16 nov. stond er weer iets groots op het programma. CBS vierde haar jubileum. 19-02-1973 werd CBS ( Combinatie Bierum Spijk ) opgericht. Luinga uit Bierum en Concordia uit Spijk besloten samen te gaan. Hier ligt ook  de oorzaak dat de repetities beurtelings in Spijk en Bierum worden gehouden.  Er zou een nieuwe naam worden gezocht maar zolang deze niet was gevonden zou het CBS blijven. Inmiddels zijn we 40 jaar verder en de naam is nog steeds CBS. Het recentelijk in gebruik genomen logo is bedacht en uitgevoerd door Meindert Wiertsema.

Zaterdagmiddag was de reünie in Irene. Er werd een jubileumboek aangeboden aan de ereleden dhr. P.J. Flikkema en dhr. J Borg. Dit geweldige boek kunt u voor €10,- bestellen op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Er was een fototentoonstelling georganiseerd waarin op een prachtige manier de geschiedenis van dit korps werd weergegeven.  Door de dirigenten Johannes en Simon, Majorettes Jorien  Baar en Karin Bos werd een workshop “Hoe ging het ook alweer” gegeven aan oud leden van de drumband, korps en majorettes, met als resultaat een gezamenlijk optreden aan het einde van de middag.

De schuur van de boerderij aan de Hereweg 8, waar sinds kort “Eten en Meer bij Neel en Geer” is gevestigd,  was omgetoverd in een concertzaal met maar liefst plek voor 500 mensen. Geen moeite was gespaard om hier een groot spektakel van te maken. Weken werd hier met man en macht naar toe gewerkt, je voelde de spanning. Gaat het lukken!

Het werkte!  Dirigent Simon Visser had samen met z’n orkest een geweldig programma in elkaar gedraaid!  Voorzitter  Jenny de Weerdt heette met trots iedereen van harte welkom en hierna kon het concert beginnen. De opkomst van de muzikanten in het donker, zingend met kaarslicht was indrukwekkend en gaf direct de goede sfeer.

Het eerste nummer Aurelia van S.S. Wesley gaf bij mij gelijk al kippenvel . Dit is een korps met veel kwaliteiten, Simon Visser volgt niet alleen de bladmuziek maar laat het korps ook neuriën en zingen. Na dit nummer gingen we op reis door de wereld. Vooral het nummer “Rainforest” sprak erg aan. Het geluid van de echte regen deed veel!  Wie het bedacht heeft weet ik niet maar het effect was geweldig.

Hierna was het de beurt aan Johannes Modderman. Johannes componeert zelf stukken en laat dit zijn jonge drumband met veel passie spelen. “Glowing sticks” met echt oplichtende drumstokken viel erg in de smaak.

Het leerlingenorkest werd verkleed als dieren in circuswagens onder leiding van “circusdirecteur” Simon Visser binnengebracht. Zij speelden het nummer “Crazy Animals”. De jeugd heeft de toekomst en als CBS op deze manier met haar jeugd om blijft gaan hoeven we ons hier niet ongerust over te maken.

Na de pauze was het thema “Reunion Collection”, een verzameling van zeer aansprekende nummers!  Aan het eind werden een aantal klassieke luchtige Nederlandse nummers gespeeld. Berend Botje, Dikkertje Dap etc.  De kinderen toonden door middel van grote borden welk nummer werd gespeeld.

Het korps nam afscheid met het nummer “het dondert en het bliksemt”, Doeke kon er geen genoeg van krijgen!

Na dit geweldige concert begon de afterparty. DJ Garmt gooide alle remmen los. Er werd volop gedanst. Het was een gezellige afsluiting van wederom een geweldige CBS avond,

Tekst:  Harry de Groot
Foto's  Jaap Rijzinga

Namens de leden van Chr. Muziekvereniging CBS willen we graag IEDEREEN hartelijk bedanken voor de bijdrage aan onze geslaagde  jubileumdag!
Het was geweldig!


Voor meer foto's klik HIER

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 Volgende > Einde >>

OVER ONS

MULTIMEDIA